CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, February 20, 2010

~e.k.s.i.d.e.n.t~

20/2/2010-8.20 am....


aku duduk kat bustop sorang2.nak g program last 4 Modul Latihan industri kat kampus..aku dah janji nak naik kete kak farah..aku tunggu ngn sabar kat bustop..aku kol kak farah nak pastikan die lum g coz aku takut die trlupe nak amik aku...after 2 mntes.....,,,mira and da geng lalu..diorg naik moto sendiri2..so,de 3 moto..mira,durar n fairus..mira 1st..2nd durar n last fairus..diorg x la laju sgt n bwk moto kat lane no 2..aku pasan moto mira slow mase lalu kat bstop..die mcm nak benti tp xkn la die nak benti kat tgh2 jln..n prkara yg x dijangka berlaku..durar x pasan mira slow n lastly die langgar mira n fairus langgar durar..mase 2 aku dah mnjerit2 panggil name diorg..paling sedih skali,aku x nmpak pn durar coz die dtindih ngn 2 moto..mira lak diam je trbaring..aku xthu nak wat pe mase 2..aku cme ckp kat mira.."mira ko ok ke??" tp die diam je..tuhan je yg tahu mase 2 aku mcmne..ngn kaki mgigil n x tahu nak wat pe..mira jtuh asing coz die depan skali tp yg sedihnye durar..die kne hempap ngn moto die n moto fairus..aku x kuat nak angkat moto 2 coz berat gle..nasib baik de sorang mamat yg nak g kampus benti..die yg tolong n mase 2 gak org2 yg kat acasia park lari trun bwh..ade dak2 JPA n anggota bomba..dak2 fem lain yg nak g prog pn aku pasan ade..kak farah,tirah,dak2 akaun..cik farok n encik norman pn ade..mase aku kat c2 ramai org tnye aku..mule2 mira diam je x byk ckp..tp mase die nak kne angkat,mnjerit jerit die..mayb die dah dpt rase tgn kanan die patah..pas2 ambulans usim dtg..aku pn naik sekali ambulans nak bwk diorg g hspital..1st tyme aku naik ambulans n ni la pngalaman aku yg x dpt aku lupekan..lpas setengah jam,kitorg smpai kat wad kecemasan n truma hspital tunku jaafar seremban..diorg terus dbwa masuk kat tmpat rawatan n aku uruskn pndaftaran diorg..doktor ckp kat aku,tgn mira mmg patah tp kne wat xray dulu..fairus xde pe2..durar kne xray kat kaki tp nasib baik juz seliuh je..lame gak tggu doktor nak xray..sian mira kne thn sakit even doktor dah kasi ubat thn sakit..puas aku tenangkn die,die nangis je..kat dlm tmpat rawatan 2,mcm2 aku nmpak..org baru lpas excden..ngn darah la..aku mcm nak pitam je mase 2..nasib la kak farah ade n aku pk aku kne kuat tuk kwn aku..mira dah x sedar xkan aku pn nk pengsan..aku thn je..lpas mira d bwa kat blik xray die simen lak..doktor ckp tulang mmg pth n tulang 1 lg lari..n mayb mira kne operate nak tulkn tulang yg lari..sian2..skrg mira de kat hspital putrajaya coz makcik die de kat sane n leh jage die..tuk kwn2 aku,aku nasihat kn korang n diri aku sndri,,,x smestinya kite kat jln yg betul kite leh selamat..sumenye tuhan dah tentukan..aku doakan korang cepat sembuh n dpt blaja semula....aku syg korang,.

1 comments:

sue chuai said...

doakn aku kuat..